• SKŁADNIKI NA CIASTO DYNIOWE

    • 400 g dyni
    • 250 ml mleka roślinnego
    • 220 g mąki kokosowej lub migdałowej
    • 190 g miodu
    • 3 jajka
    • 60 g klarowanego masła
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • szczypta soli himalajskiej
    • szczypta imbiru
    • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA CIASTA DYNIOWEGO

    Spód:

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Połącz masło z niecałą mąką i solą. Wyłóż ciasto do formy i mocno ubij. To nic, że się super nie klei – uda się 

    Nadzienie:

    Przygotuj puree z dyni (ugotuj ją do miękkości, odsącz i zblenduj). Wymieszaj w misce mleko, jajka, dynię, miód, 1 łyżkę mąki i przyprawy. Rozprowadź nadzienie na cieście i piecz ok 50 minut.

    Daj ciastu ostygnąć i podziel je na 8 kawałków 🙂

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny