Brak słów - to trzeba po prostu zrobić :)
Przepis pochodzi ze strony Fit Smerfetka Lifestyle, którą gorąco polecam :)
Brak słów - to trzeba po prostu zrobić :)
Przepis pochodzi ze strony Fit Smerfetka Lifestyle, którą gorąco polecam :)
SPÓD:
MASA:
Wszystkie składniki poza orzechami blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy orzechy i ugniatamy ciasto dłońmi. Okrągła formę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i wkładamy do lodówki na czas robienia masy.
Śmietankę kokosową miksujemy z mascarpone, słodzikiem, aromatem i 40 g kakao. Zabieramy kilka łyżek masy do szklanki, gdzie dodajemy dodatkową porcję kakao (to będzie ciemniejsza górna warstwa). Do miski dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy całość łyżką do połączenia się składników. Masę wylewamy na spod i wkładamy do lodówki na 30 minut. Sprawdzamy czy masa wystarczająco zgęstniała i smarujemy ją warstwą ciemniejszą ze szklanki. Całość chłodzimy w lodowce jeszcze godzinę i na reszcie podajemy 🙂