Karmel, orzeszki, czekolada... Czego chcieć więcej? :)
SKŁADNIKI NA DESER SNICKERS
- 50 g daktyli + 50 g gorącej wody
- 100 g kaszy jaglanej
- 250 g mleka (krowie lub roślinne) + 150 g wody
- 2-3 łyżki erytrytolu
- 50 g orzeszków ziemnych solonych
- 50 g czekolady gorzkiej
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA DESERU SNICKERS
Daktyle zalewamy gorącą wodą na kilka godzin wcześniej. Gdy już dobrze nasiąkną razem z płynem blendujemy na gładki mus.
Do garnuszka wlewamy mleko i wodę, wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy przez 20 minut. Pod koniec gotowania wsypujemy erytrytol. Kaszę jaglaną blendujemy na gładko. Orzeszki ziemne lekko rozgniatamy. Czekoladę roztapiamy w mikrofali lub kąpieli wodnej.
Do słoiczków lub pucharków nakładamy warstwę kaszy jaglanej, karmelu z daktyli, orzeszków ziemnych, znowu warstwę kaszy i czekoladę. Posypujemy jeszcze orzeszkami 🙂