• SKŁADNIKI NA DESER SNICKERS

    •  50 g daktyli + 50 g gorącej wody
    • 100 g kaszy jaglanej
    • 250 g mleka (krowie lub roślinne) + 150 g wody
    • 2-3 łyżki erytrytolu
    • 50 g orzeszków ziemnych solonych
    • 50 g czekolady gorzkiej
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA DESERU SNICKERS

    Daktyle zalewamy gorącą wodą na kilka godzin wcześniej. Gdy już dobrze nasiąkną razem z płynem blendujemy na gładki mus.

    Do garnuszka wlewamy mleko i wodę, wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy przez 20 minut. Pod koniec gotowania wsypujemy erytrytol. Kaszę jaglaną blendujemy na gładko. Orzeszki ziemne lekko rozgniatamy. Czekoladę roztapiamy w mikrofali lub kąpieli wodnej.

    Do słoiczków lub pucharków nakładamy warstwę kaszy jaglanej, karmelu z daktyli, orzeszków ziemnych, znowu warstwę kaszy i czekoladę. Posypujemy jeszcze orzeszkami 🙂

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny