• SKŁADNIKI na 18 ciasteczek

    • 150g mąki orkiszowej
    •  100g masła orzechowego, u mnie z nerkowców
    •  100g masła (w temp. pokojowej)
    • 1 jajko (w temp. pokojowej)
    •  100g ksylitolu
    • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    •  1 płaska łyżeczka sody
    • szczypta soli
    •  kilka kropli zapachu waniliowego
    • 100g żurawiny suszone

     

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

    Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą i solą. W osobnej misce ucieramy miękkie masło, masło orzechowe i ksylitol przez około 5 minut aż masa stanie się bardziej puszysta. Dodajemy jajko i zapach i ucieramy kolejne 3 minuty. Łączymy mokrą masę z suchymi składnikami i żurawiną, mieszamy łyżką. Nakładamy na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia. Powinno wyjść 18 kuleczek, po 9 na każdą blachę. Pieczemy w 175 stopniach przez około 15 minut.

    1 ciastko zawiera 136 kcal.

  • Loader

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasKosmetyka laserowa