Puszyste i mięciutkie ciasteczka, które dopiero po 1-2 dniach stają się lekko chrupiące :)
Pytanie tylko - czy doczekają swojej chrupkości...? :D
Puszyste i mięciutkie ciasteczka, które dopiero po 1-2 dniach stają się lekko chrupiące :)
Pytanie tylko - czy doczekają swojej chrupkości...? :D
SKŁADNIKI na 18 ciasteczek
Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą i solą. W osobnej misce ucieramy miękkie masło, masło orzechowe i ksylitol przez około 5 minut aż masa stanie się bardziej puszysta. Dodajemy jajko i zapach i ucieramy kolejne 3 minuty. Łączymy mokrą masę z suchymi składnikami i żurawiną, mieszamy łyżką. Nakładamy na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia. Powinno wyjść 18 kuleczek, po 9 na każdą blachę. Pieczemy w 175 stopniach przez około 15 minut.
1 ciastko zawiera 136 kcal.