Nie tylko na gorące, letnie dni :)
Przepis pochodzi ze strony Fit Smerfetka Lifestyle, którą gorąco polecam :)
Nie tylko na gorące, letnie dni :)
Przepis pochodzi ze strony Fit Smerfetka Lifestyle, którą gorąco polecam :)
SPÓD:
MASA:
MASA MALINOWA:
Daktyle zalewamy wrzącą wodą na 10-15 minut, następnie odlewamy wodę i blendujemy razem z płatkami. Masą wykładamy dno tortownicy (średnica 28 cm).
Twaróg delikatnie miksujemy ze śmietanką kokosową, słodzikiem, aromatem, startą czekoladą. Żelatynę zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody, gdy przestygnie dodajemy do masy i delikatnie miksujemy. Całość wylewamy na spód.
Maliny wbijamy w masę sernikową. Galaretkę przygotowujemy według przepisu z tą różnicą, że używamy 400 ml wody (100 ml mniej niż w oryginalnym przepisie). Lekko ciepłą galaretkę wlewamy na górę masy sernikowej.
Wkładamy do lodówki, aby galaretka stężała i gotowe! 🙂