• SKŁADNIKI NA SERNIK STRACIATELLA Z MALINAMI

    SPÓD:

    • 150 g daktyli
    • 130 g płatków owsianych

    MASA:

    • 1 kg twarogu sernikowego
    • 1 puszka mleka kokosowego 400 ml  – min. 80% tłuszczu, wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby oddzieliła się śmietanka od wody, w przepisie używamy tylko śmietanki
    • 150 g erytrytolu w pudrze (zmielony w młynku do kawy)
    • aromat waniliowy
    • 45 g żelatyny
    • 90 g czekolady gorzkiej

    MASA MALINOWA:

    • 100-150 g malin mrożonych
    • 1 galaretka malinowa (można użyć bezcukrowej i dodać erytrytolu)
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA SERNIKA STRACIATELLA Z MALINAMI

    Daktyle zalewamy wrzącą wodą na 10-15 minut, następnie odlewamy wodę i blendujemy razem z płatkami. Masą wykładamy dno tortownicy (średnica 28 cm).

    Twaróg delikatnie miksujemy ze śmietanką kokosową, słodzikiem, aromatem, startą czekoladą. Żelatynę zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody, gdy przestygnie dodajemy do masy i delikatnie miksujemy. Całość wylewamy na spód.

    Maliny wbijamy w masę sernikową. Galaretkę przygotowujemy według przepisu z tą różnicą, że używamy 400 ml wody (100 ml mniej niż w oryginalnym przepisie). Lekko ciepłą galaretkę wlewamy na górę masy sernikowej.

    Wkładamy do lodówki, aby galaretka stężała i gotowe! 🙂

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny