Notice: Trying to get property 'permalink' of non-object in /home/naturelife/ftp/majadietetyk.pl/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 297
  • SKŁADNIKI NA BEZY BEZ CUKRU

    • 5 białek jaj
    • 2 łyżki octu jabłkowego
    • szczypta soli
    • 150g ksylitolu lub erytrolu
    • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA BEZY BEZ CUKRU

    Białka dokładnie oddziel od żółtek i ubijaj mikserem z dodatkiem soli na sztywną pianę. W tym czasie rozdrobnij słodziwo na pył np. moździerzem lub młynkiem do kawy. Po ubiciu piany zwiększ obroty na najwyższe i stopniowo dodawaj słodzik. Następnie powoli dolej ocet i przesianą mąkę ziemniaczaną cały czas ubijając.

    Nagrzej piekarnik do 150 stopni (termoobieg) i przygotuj 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia. Ubitą pianę możesz przełożyć do rękawa cukierniczego lub mocnego worka aluminiowego, skręcić jego górną część i odciąć dolny rożek aby wyciskać piękne zakręcone bezy.

    Załadowane blachy wstaw do piekarnika po czym od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni. Piecz bezy około 1,5 godziny i staraj się nie otwierać przez ten czas piekarnika. Na sam koniec wyłącz piekarnik i uchyl lekko jego drzwi do czasu ostygnięcia.

    Bezy gotowe:)

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny