• SKŁADNIKI na 2 porcje

    • 50 g kuleczek tapioki
    • 250 ml mleka krowiego 2% lub dowolnego roślinnego
    • 4 łyżeczki erytrytolu lub ksylitolu
    • 200g miąższu mango (np. mrożonego)
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

    Tapiokę wrzuć do garnuszka, zalej mlekiem i gotuj często mieszając aż kuleczki staną się przezroczyste (ok 20 minut). Dodaj słodzik.
    Mango zblenduj na mus, nie musisz go już dosładzać.
    Przełóż tapiokę do dwóch pucharków, polej musem z mango i wstaw do lodówki – deser smakuje najlepiej gdy tapioka stężeje 😊🍨

    1 porcja ma ok 170 kcal 😉👍

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny