• Loader
  • SKŁADNIKI

    • 1 kg twarogu półtłustego
    • 350 g upieczonej dyni
    • 250 g mascarpone
    • 250 g ksylitolu lub erytrytolu
    • 3 jajka
    • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 100 g herbatników pełnoziarnistych
    • 50 g masła klarowanego

     

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

    Z pokruszonych herbatników i roztopionego masła przygotować spód i wyłożyć nim dno okrągłej blaszki 🙂
    Pozostałe składniki dokładnie zmiksować i wylać na przygotowany spód 😌
    Piec w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez godzinkę.

    Jeśli podzielisz ciasto na 10 części to 1 porcja będzie mieć 387 kcal, jeśli na 12 to 322 kcal.
    Możesz również zrezygnować ze spodu z herbatników i masła, wówczas 10 części da 300 kcal, a 12 – 249 kcal 🙂

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasKosmetyka laserowa