• SKŁADNIKI NA SUFLETY CZEKOLADOWE

    • 50 g mąki kasztanowej (ja użyłam kokosowej)
    • 50 g suszonych daktyli wcześniej namoczonych w gorącej wodzie
    • 2 dojrzałe banany
    • 1 łyżka kakao
    • pół łyżeczki sody oczyszczonej
    • opcjonalnie 2 łyżeczki miodu
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA SUFLETÓW CZEKOLADOWYCH

    Wszystkie składniki miksujemy w malakserze na gładką masę i przelewamy do foremek na muffinki (mi wyszły 3 jak na zdjęciu). Wierzch można oprószyć odrobiną soli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut jeśli chcemy otrzymać wilgotne w środku, lub 45 minut jeśli mają być bardziej zwarte. Ja polecam te mięciutkie, można je wtedy wyjadać łyżeczką 🙂

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny