Z krewetkami, makaronem ryżowym i kokosowym mleczkiem :)
SKŁADNIKI TAJSKIEJ POTRAWKI
- 10 oczyszczonych krewetek
- czerwona papryka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- garść makaronu ryżowego
- 2-3 łyżki stołowe mleczka kokosowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sos sojowy
- sok z cytryny
- natka pietruszki
- sól i pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA TAJSKIEJ POTRAWKI
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę cebulę, czerwoną paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. W tym czasie ugotuj makaron ryżowy według wskazówek na opakowaniu. Gdy cebulka zrobi się szklista przesuń warzywa na bok patelni i wrzuć krewetki. Podsmaż je z jednej i z drugiej strony. Dodaj mleczko kokosowe, 2 łyżki sosu sojowego, małą garstkę posiekanej natki pietruszki i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Nałóż krewetki wraz z sosem na porcję makaronu i skrop danie sokiem z cytryny.
Smacznego 🙂