• SKŁADNIKI TAJSKIEJ POTRAWKI

    • 10 oczyszczonych krewetek
    • czerwona papryka
    • cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • garść makaronu ryżowego
    • 2-3 łyżki stołowe mleczka kokosowego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sos sojowy
    • sok z cytryny
    • natka pietruszki
    • sól i pieprz
  • SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA TAJSKIEJ POTRAWKI

    Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę cebulę, czerwoną paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. W tym czasie ugotuj makaron ryżowy według wskazówek na opakowaniu. Gdy cebulka zrobi się szklista przesuń warzywa na bok patelni i wrzuć krewetki. Podsmaż je z jednej i z drugiej strony. Dodaj mleczko kokosowe, 2 łyżki sosu sojowego, małą garstkę posiekanej natki pietruszki  i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Nałóż krewetki wraz z sosem na porcję makaronu i skrop danie sokiem z cytryny.

    Smacznego 🙂

Zobacz również

Naucz się jak jeść abyś już nigdy nie musiała się odchudzać

Loader
Zadzwoń do nasSalon Kosmetyczny